leefomstandigheden van kamerplanten


in binnenomgevingen passen planten zich in verschillende mate aan de omstandigheden daar aan. De mate van deze aanpassing is niet hetzelfde, maar verschillend en hangt af van de oorsprong van de plant en de vereisten ervan. Andere claims hebben Cactussen en orchideeën, andere vetplanten, andere hebben ananas of vijgen. De basiselementen van de leefomstandigheden van planten zijn licht, warmte, lucht, water en bodem. Deze laatste moeten de nodige voedingsstoffen bevatten. Deze basiselementen van de omgeving vullen elkaar en de omstandigheden aan. In de zomer is de kamer bijvoorbeeld droog en moet je een verstuiver gebruiken om de planten te bevochtigen. In de winter zou de wind minder moeten zijn vanwege de kou. Wat kan een gemeenschappelijk principe voor de teelt van planten vaststellen? Dit laatste kan voortkomen uit het feit dat het plantenleven in wezen wordt geconditioneerd door 2 fundamentele levensprocessen. Ze zijn ook nauw verwant.

rostliny na parapetě

het eerste basisproces is fotosynthese.

de essentie ervan is dat planten kooldioxide (CO2), dat ze voornamelijk uit de lucht ontvangen, omzetten in organisch materiaal, waaruit ze een nieuw gevormd deel van het plantenlichaam opbouwen. Deze transformatie wordt uitgevoerd in het groene deel van de plant, dat dankzij de werking van de zonnestralen de groene kleurstof chlorofyl bevat. Kooldioxide is niet alleen een essentiële stof voor de fotosynthese van planten, maar ook een koolstofbron voor de vorming van biomassa. Tijdens de fotosynthese wordt kooldioxide afgebroken tot koolstof en zuurstof, dit gebeurt met behulp van de energie van zonlicht dat op planten valt. Koolstof, het eerste element van deze elementen, is noodzakelijk voor het basisskelet van organisch materiaal, en zuurstof, het tweede element, wordt in de atmosfeer vrijgegeven.
rostlina v okně

de tweede belangrijke is de watercyclus

waarbij planten wortels uit de bodem krijgen, waaruit broodnodige essentiële voedingsstoffen aan de plant worden geleverd. Het geleverde water stroomt vervolgens door de plant en verdampt door het hele oppervlak. Voedingsstoffen in water worden opgeslagen in het lichaam van planten, die ze gebruiken om nieuwe cellen te vormen en stoffen voor hun leven op te slaan.