honden of katten-meer geschikt voor joude samenleving is al lang verdeeld in “hondenliefhebbers” en “kattenliefhebbers”. Beide groepen beweren dat hun huisdieren de beste zijn. Maar dit is zeer subjectief en hangt af van wat een persoon van zijn dier verwacht en hoeveel hij eraan wil besteden.

spící kotě

laten we beginnen met de hond. Hier is er een keuze uit een grote verscheidenheid aan variëteiten die verschillen in uiterlijk en aard. Het voordeel is hun gemak van lesgeven en brede toepassing. Ze kunnen metgezellen worden voor enthousiaste toeristen, ze kunnen competitieve mensen behagen, dankzij een aanzienlijk aantal hondensporten, ze kunnen het perceel verdedigen en indringers melden, ze kunnen ook leren om thuis te helpen, bijvoorbeeld om een krant mee te nemen, enz.

aan de andere kant zijn deze dieren gewend om in groepen te leven, dus ze hebben contact met mensen nodig. Wat wandelen betreft, moeten ze meerdere keren per dag worden verwijderd, ten minste 1 keer dan voor een langere wandeling. Het maakt niet uit of je uitgeput bent van je werk of niet. Als je een dag of twee niet thuis bent, moet je een babysitter of wandeling regelen, maar het is misschien niet altijd gemakkelijk.

terwijl katten daarentegen veel onafhankelijker zijn en de aanwezigheid van hun man verwelkomen. Ze hebben niet zoveel aandacht nodig als honden, en hun rotatie is zo leuk. Daarom zijn ze veel beter om eenzaamheid te verdragen en maakt het niet uit of de eigenaar elke dag van maandag tot vrijdag 12 uur weg is. Als je thuiskomt, kun je op een stoel zitten terwijl de kat op zijn schoot zit. Katten zijn ook uitstekende jagers op kleine dieren, zoals muizen, kevers of zangvogels. Katten zullen zich ontdoen van uw huis van deze ongewenste bezoekers.

ležící štěně

in tegenstelling tot honden die buiten poepen, doen katten wat ze nodig hebben in het toilet van de kat thuis. Natuurlijk zijn er veel vullingen op de markt die geuren absorberen. Toch moet gezegd worden dat kattenuitwerpselen veel meer ruiken dan hondenuitwerpselen. Natuurlijk zal bij gebruik van een geschikt substraat de geur zich nooit verspreiden, maar het toilet van de kat moet regelmatig worden schoongemaakt. Het is het beste om het nest te vervangen, het overdag te controleren en voortdurend vervuiling te verwijderen, en eenmaal per week het hele toilet van de kat grondig te wassen. Maar niet iedereen heeft een” neus “of” maag ” voor dergelijke acties.

Natuurlijk is het mogelijk om een buitenkat te hebben als de hygiënische zorgen weg zijn. Maar hier moet worden opgemerkt dat buitenkatten een aanzienlijk kortere levensduur hebben dan zuiver huiskatten – ze leven meestal tot 3 jaar. Meestal belanden ze onder de wielen van een auto of een Jachtgeweer. Het huis kan wonen in 10-15. Katten kunnen ook parasieten zoals vlooien en teken van buitenaf meebrengen of gewond raken.

Nu weet u wat elke soort nodig heeft en kunt u beslissen wat meer bij uw levensstijl past. Maar wat je ook kiest, je huisdier zal je zorg terugkeren met zijn liefde en toewijding.

.